Nu börjar julen 2015.

Välkomna till denna julblogg, eller vad vi skall kalla den för. Min tanke är att jag lite då och då skall göra några små inlägg med juligt tema, vi får helt enkelt se vad det blir. Nu är det jul igen, jo då, se själv på bilden här ovanför. Lotta har startat julbaket, doften av nygräddade Lussebullar fyller huset och förkunnar lite försiktigt att snart är julen här igen.  

Tåget kommer. Ett ganska givet motiv till ett av årets 3 julkort, givet beroende på att i december kommer Pågatåget till Trelleborg, jippi, istiden är över. Det känns fantastiskt, inte för att jag kommer att åka tåg dagligdags, nej mer för att vi på något sätt nu skall ingå i en form av modern civilisation, jodå, och för något år sedan fick vi faktiskt en hel motorväg ner till Sveriges sydligaste stad. Kärleken till min hemstad är grundmurad, även om den lämnar en del att önska.

Juldans i Smyge. Även detta motiv känns ganska givet. Ja kanske inte motivet i säj, utan då platsen Smygehuk/Smygehamn där jag nu mera bor tillsammans med min sambo Charlotta. Som Trelleborgare har jag ju ofta besökt Smygehuk och då framför allt på sommaren för att äta glass och fisk i olika former. Många säger, ja sommaren i Smyge är väl sin sak, men hösten/vintern då är det ju helt dött, ja, och stort tack för det. Jag tillbringade en dag i Malmö, Emporia bland annat. När jag passerade Smygehamnsskylten började mina lungor andas normalt. Tack Smyge, allt behöver inte gå i 120.    

Luciatåg vid Sankt Nicolai, mycket med tåg i år, dock får sägas att detta tåg är av det lugnare slaget. Detta tåg går som sagt mycket långsammare, men det gör inte julen som luciatåget förespår, ej heller tiden fram till jul. Tyvärr så upplever många människor julen och dess förberedelsetid som hektisk och stressig, till och med orsaken till ångest.

Som Stressterapeut kommer jag här i bloggen att ge lite tipps om en lugnare tid fram till jul. Detta tillsammans med bilder, recept, jultankar och mycket mer, välkomna hit. Men först vill jag hälsa er välkomna till ICA MAXI Trelleborg, där jag kommer att stå och sälja mina julkort som ni ser i denna blogg, samt en del julkort från tidigare år. Välkomna lör-sön  21/11-22/11, jag finns vid entrén större delen av dagen.  http://www.ateljem.se/konst/julkortsmotiv-26778006

En liten julfilm, eller en liten snutt. En film Lotta och jag tänker se i jul.
Välkommen åter.
Stefan Mårtensson