Bjerbo Gård ateljé/galleri i Dalköpinge by, Trelleborg.

Stefan Mårtensson och Charlotta Hörmans ateljé/galleri. Mer info kommer snart.
 
Stefan Mårtensson född 1963 i Trelleborg, uppväxt i Dalköpinge by på gården Bjerbo Gård, där jag sedan februari 2021 åter igen är bosatt. Här på gården driver jag och min sambo Charlotta Hörman vårt eget galleri. 
Oljemåleriet kom in i mitt liv vid 17-18 års ålder, dess för innan gällde bara tecknandet i blyerts. Då jag var 20 år gammal hade jag min första egna utställning, det har blivet en hel del sedan dess. Mina motiv kommer oftast från min närmiljö, som Söderslätt med sina bokskogar, ängar, fält men även stenar i havet längs vår Skånska kust. Staden i mitt hjärta, Trelleborg, figurerar även den bland mina motiv. Det figurerar en hel del figurer också i mina målningar, fyrbenta vänner i form av Rådjur, fasaner, harar, tomtar och korpulenta damer på cykel.

Tomtarna ja, är man född på en gård ifrån 1600-talet är det kanske inte så konstigt att man tror på tomten. Jag ser dem, gör du? Om inte annat så kan du se dem på mina julkort från Trelleborg och Söderslätt, tre nya blir det varje år. År 2006 fick jag det ärofyllda uppdraget att göra Hemmets Journals konstalmanacka för 2007. Varsågod, det är bara att titta runt på de olika konstsidorna.

Skulle ni sen bli så inspirerade att ni vill prova själv, ja då har jag målarkurser som ni gärna för att anmäla er till.